Beleef HET business event van de regio Arnhem

Tijdens Ondernemer LIVE 2017 vindt er een afwisselend programma plaats. Je kunt workshops, seminars, presentaties of verkiezingsuitslagen bijwonen. Het programma wordt continu aangevuld met nieuwe bijeenkomsten.

Hieronder vindt u het programma van OndernemerLIVE. Deze wordt de komende tijd nog verder aangevuld. Hoe werkt het inschrijven? 

Stap 1: registreer uzelf gratis via de button

Stap 2: tijdens het registreren kunt u zich inschrijven voor een side-event naar keuze

Stap 3: na 14 augustus ontvangt u een bevestiging met betaallink

Na registratie kunt u de OndernemerLIVE app downloaden.
Deze vindt u vanaf heden in de AppStore en Google Play. In de App vindt u ook het gehele programma, nieuws en andere handige informatie. 

Aanmelden

Donderdag 7 september

Organisatie BDO

Spreker(s) Jan Bijsterbosch, Victor Verstappen

Informatie
Hoe zorg ik ervoor dat mijn financieringsaanvraag een zo groot mogelijke kans van slagen heeft? Welke financieringsvormen zijn er en waar moet ik op letten? BDO neemt je mee en voorziet je van advies met betrekking tot jouw financieringsaanvraag.

Entreeprijs € 5,-

Maximaal aantal deelnemers: 50

Organisatie Bureau Ben en Thexton Armstrong

Spreker(s) Ben Menting en Jobien Wind

Informatie

Deze workshop in een kleine groep is een welkome inspiratiebron voor iedereen die met zijn of haar bedrijf succesvoller wil zijn. Ze gaat namelijk over het verbeteren van de prestaties en het rendement.

Er zijn allerlei redenen waardoor het rendement van een onderneming onder de maat blijft. De winst, de investeringsruimte en het plezier blijven daardoor achter. Gelukkig is er is vaak ruimte voor verbetering en dat betekent meer toekomst voor de onderneming.

Voor bedrijven met meer dan 5 werknemers bespreken Ben Menting en Jobien Wind twee mogelijkheden om het rendement te verbeteren: het effectief toepassen van merkoriëntatie en het voeren van een adequaat prijsbeleid. De sprekers beschikken over veel expertise. Ze schetsen welke wegen je hiervoor kunt bewandelen en ook bespreken ze cases van en met de deelnemers. Direct toepasbaar de volgende dag! Een boeiende en leerzame workshop.

Entreeprijs € 5,-

Maximaal aantal deelnemers 17

Organisatie HAN Knowledgetour

Spreker(s) Chantal Verburg

Informatie

Het komt u ongetwijfeld bekend voor: werkzaamheden die hoognodig opgepakt moeten worden in uw organisatie, maar waarvoor de tijd of de mankracht ontbreekt. Een deeltijd/duaal student van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) kan dan uitkomst bieden.

Een deeltijd/duaal student combineert een hbo-bacheloropleiding met een baan, gaat een vaste dag of twee dagdelen per week naar school en is 3 á 4 dagen per week als volwaardig medewerker bij u in dienst. Samen bepaalt u de werkdagen en de verloning.

De studierichtingen (deeltijd/duaal) waarbinnen wij bemiddelen zijn: Bedrijfskunde, Commerciële economie, HBO rechten en Logistiek en Economie.

Vacatures voor deeltijd of duaal studenten, zetten we kosteloos uit op de vacaturebank voor deeltijd studenten.

Wilt u meer weten of een duaal of deeltijd student iets voor uw organisatie kan betekenen? Kom dan naar de Pitch van HAN employment.

Entreeprijs  € 0,-

Maximaal aantal deelnemers 50

Organisatie Marketing Moves

Spreker(s) Nadine van Dam

Informatie 

Wil jij als ondernemer klantbeleving hoger op de agenda zetten? Ben jij zoekend naar manieren om meer uit jouw klantrelaties te halen? Dan zit je goed bij deze workshop.  We geven antwoord op vragen als; welke stappen je als bedrijf moet zetten op weg naar een betere klantbeleving, wat je kunt leren van de koplopers op het gebied van klantgerichtheid? En je krijgt inzicht in de checklist voor het creëren van een echt klantgerichte organisatie. Dit alles met als resultaat; klanten die meer kopen, vaker terugkomen en jouw bedrijf positief aanbevelen. hoe maak je van klanten fans, door de beste CEX met je klant. 

Entreeprijs € 5,-

Maximaal aantal deelnemers 50

Organisatie HAN Knowledgetour

Spreker(s) Bob van de Vooren

Informatie

Inbound marketing zorgt ervoor dat je (potentiele) klanten bereikt, werft en verleid tot het kopen van je producten of diensten. Tevens draagt deze resultaatgerichte manier van online marketing bij aan klantbehoud en cross- en upselling van je producten of diensten. Efficiënte en effectieve inzet van inbound marketing draagt bij aan de verhoging van de omzet en winst van organisaties.   

Programma

 • Een introductie van inbound marketing
 • De voor- en nadelen van inbound marketing
 • Hoe zorg je ervoor dat je inbound marketing succesvol inzet
 • De kosten en baten van inbound marketing
 • Succesvolle inbound marketing cases

Entreeprijs € 0,-

Maximaal aantal deelnemers 50

Organisatie ICR3ATE

Spreker(s) Manfred van der Voort

Informatie
Vraagt u zich af wat the Internet of Things precies is, zonder ervaring te hebben met de techniek achter het verbinden van ‘dingen’. Neem voor deze workshop zelf een laptop mee en ga, begeleid door Manfred van der Voort van ICR3ATE, zelf aan de slag met de techniek en mogelijkheden van IOT.

Entreeprijs € 5,-

Maximaal aantal deelnemers 10

Organisatie Kamer van Koophandel

Spreker(s) Robin de Haan, Jos Borsboom

Informatie
Smart Industry maakt het mogelijk om uit grote en diverse informatiestromen nieuwe business te creëren. Bijvoorbeeld op basis van nieuwe technologieën zoals; big data processing, the Internet of Things, adaptive robots, 3D printing en nieuwe sensortechnologieen.

Tijdens deze sessie laat de Kamer van Koophandel aan de hand van voorbeelden uit de praktijk zien welke kansen er liggen en hoe de diverse technologieën nu reeds worden toegepast.

Entreeprijs € 5,-

Maximaal aantal deelnemers 50

Organisatie HAN Knowledgetour

Spreker(s) Dr. lr. Jannes Slomp

Informatie

In deze masterclass zal lector Jannes Slomp duidelijk maken dat bedrijven belangrijke kansen laten liggen als ze niet samenwerken met andere bedrijven op hun bedrijventerrein. Uit een inventarisatie komen meer dan 120 prachtige mogelijkheden van samenwerking naar voren. Het is echter niet eenvoudig om samenwerking te realiseren.  Vanuit de HAN is, in opdracht van de provincie Gelderland, een aanpak ontwikkeld waarmee samenwerking op een bedrijventerrein op gang gebracht kan worden. Kern van de aanpak is een efficiënte en effectieve manier waarop specifieke kansen geïnventariseerd en beoordeeld worden.  Dit vormt de input voor de ontwikkeling van een realistische roadmap.  In de aanpak worden alle bedrijven betrokken die meerwaarde willen realiseren op het bedrijventerrein. Ook de lokale overheid is betrokken bij de uitvoering van de aanpak.  

De masterclass is bedoeld voor het bestuur (parkmanagement, verenigingen van eigenaren, o.i.d.) van bedrijventerreinen, voor wethouders/bestuurders die bedrijventerreinen in hun portefeuille hebben en voor bedrijven die interesse hebben in het genereren van meerwaarde op hun bedrijventerrein. In de masterclass zal de aanpak, die gebaseerd is op de methodologie van ‘Formative Scenario Ontwikkeling’, doorlopen worden.  Aanwezigen kunnen zo inschatten of de aanpak bruikbaar is voor hun bedrijventerrein.  

Entreeprijs € 0,-

Maximaal aantal deelnemers 50

Organisatie Dat is de vraag!

Spreker(s) Sabine de Bruijn

Informatie
Leer hoe jij op een prettige manier enthousiaste klanten krijgt. Kom écht in contact met jouw doelgroep en collega’s én maak ze blij met wat jij te bieden hebt. Sabine de Bruijn geeft je methodieken mee en zet je aan het denken over de manier waarop jij jezelf profileert. Ze leert jou hoe je met vertrouwen en plezier kunt ondernemen en neemt daarbij een hoop stress weg. En niet in de laatste plaats, jouw omzet en klantenkring zal groeien door haar beproefde methodieken!

Entreeprijs € 5,-

Maximaal aantal deelnemers 26

Organisatie Made by Media

Spreker(s) Martine Grol

Informatie
Wil jij tips & tricks over het zakelijk inzetten van videomarketing? Of wil je weten hoe jij je smartphone kunt gebruiken om jouw doelgroep te boeien en bereiken?

Martine Grol van Made by Media neemt je mee in de wereld van filmen en monteren met je smartphone. Deze workshop is voor iedereen die meer wil weten over videomarketing.

Entreeprijs € 5,-

Maximaal aantal deelnemers 200

Organisatie Fitlife Coach

Spreker(s) Rik van der Sar

Informatie

Niet fit zijn heeft consequenties voor je business en je privéleven. Heb je een bedrijf en/of een gezin, dan heb je verantwoordelijkheden. Of je bent het type ondernemer dat verantwoordelijkheid neemt en doet wat nodig is, of je bent een ondernemer die omstandigheden in de weg laat zitten om in actie te komen en te blijven. 

Deze workshop is een bijzonder waardevolle tijdsinvestering wanneer je hoort bij de groep ondernemers die weten dat groei en expansie centraal staat om een krachtig leven te leiden, zowel zakelijk en persoonlijk.

Entreeprijs € 5,-

Maximaal aantal deelnemers: 25

Vrijdag 8 september

Organisatie Team Performers

Sprekers Raymond Witvoet

Informatie
Laat je door Raymond Witvoet meenemen in de wereld van Big Data, algoritmes, kunstmatige intelligentie en The Maker Movement. Kijk mee hoe je organisaties bouwt op basis van vertrouwen, rollen en een verdwijnend onderscheid van binnen en buiten.

Je wordt meegenomen langs de belangrijkste technologische ontwikkelingen met een breder perspectief en veel praktische voorbeelden. Na deze verkenning van het snel veranderende landschap gaan we langs de gevolgen die dit voor uw organisatie zou kunnen hebben.

Entreeprijs € 5,-

Maximaal aantal deelnemers 50

Organisatie HAN Knowledgetour

Sprekers  Rob Warmenhoven, Jannemieke Geesink

Informatie

Steeds meer Arnhemse bedrijven verleggen hun horizon en onderzoeken of er mogelijkheden liggen in andere landen, andere markten. De ervaringen zijn meestal positief maar de weg naar succes vertoont veel verrassingen, gênante momenten en andere interculturele hobbels die grote invloed hebben op het succes.  Ondernemen in een  interculturele omgeving is toch wat complexer dan gedacht. 

In deze masterclass proberen we u kennis mee te geven over wat cultuur verschillen zijn en welke invloed zij uitoefenen op de relatie tussen u en de ander. Na de masterclass heeft u een aantal bruikbare handvatten om met culturele verschillen om te gaan.

Entreeprijs € 0,-

Maximaal aantal deelnemers 50

Organisatie OXP Advocaten

Spreker(s) Jokelien Brouwer en Melanie Breedveld

Informatie
Of je nu 2 werknemers hebt of 500, het brengt een doolhof aan regels mee. Jokelien en Melanie van OXP advocaten loodsen je er in 1 uur doorheen. Loop wijzer de deur uit en leer van deze spraakmakende cases. Zijn er daarna nog vragen, stel ze dan gerust aan de OXP specialisten.

Entreeprijs € 5,-

Maximaal aantal deelnemers 50

Organisatie HAN Knowledgetour

Spreker(s) Roel Riepma

Informatie

Projecten leggen vaak voor meer dan 35% beslag op beschikbare budgetten. Geen sinecure. Het maken van de juiste keuze voor de aanpak van projecten van verschillende complexiteit is dan ook een belangrijk vraagstuk binnen veel bedrijven. In deze masterclass neem ik u rondom het thema PROJECTSUCCES mee door de wereld van IPMA, Agile en Prince2. De volgende onderwerpen ga ik op interactieve wijze met u bespreken.

 • Projectsucces: wat is dat eigenlijk?
 • Welke competenties hebben opdrachtgever en opdrachtnemer nodig om tot projectsucces te komen?
 • IPMA: de belangrijkste competentiegebieden voor het realiseren van projectsucces
 • Prince2: principes en toepassingsgebieden in relatie tot projectsucces
 • Agile: principes en toepassingsgebieden in relatie tot projectsucces

Entreeprijs € 0,-

Organisatie BDO

Spreker(s) Harry Corbeek, Roel Vos

Informatie
Wees dan goed voorbereid. Welke keuzes zijn er om te maken? Wat is fiscaal de beste keuze? Afkopen, voortzetten, omzetten? Welke rol speelt uw partner in deze situaties? BDO voorziet u van informatie en advies met betrekking tot uw pensioen.

Entreeprijs € 5,-

Maximaal aantal deelnemers 50

Organisatie 50 company

Spreker(s) Anne-Marije Buckens

Informatie
De arbeidsmarkt is in beweging. Er wordt gesproken van een vierde industriële revolutie, die van de digitalisering. De snel ontwikkelende arbeidsmarkt vraagt om sterke spelers. Eenmaal gevonden, willen werkgevers hun talenten graag vasthouden. De strijd om de goede spelers op de arbeidsmarkt, de zogenaamde War On Talent, is losgebarsten.

Tijdens dit side-event neemt Anne-Marije Buckens (directeur van 50 Company) je mee langs de belangrijkste ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Welke beroepen verdwijnen er en welke beroepen komen hier voor in de plaats? Hoe maak je optimaal gebruik van het werkkapitaal dat Gelderland rijk is? Hoe selecteer je de beste mensen voor jouw organisatie? Krijg een verfrissende kijk op werving en selectie! En als je de goede mensen in jouw bedrijf hebt, hoe houd je ze dan gemotiveerd?

Op deze en meer vragen krijg je antwoord tijdens dit side-event. Aan de hand van stellingen, vragen en quizzen kun je meepraten via je eigen telefoon of tablet op het interactieve scherm. De winnaar ontvangt een exemplaar van Anne-Marije’s boek ‘Het Grote 50+ Werkboek’.

Entreeprijs € 5,-

Maximaal aantal deelnemers 200

Organisatie de Arnhemse Uitdaging

Spreker(s) Mariska Perrier

Informatie
Als Arnhemse Uitdaging waren wij heel blij met de vele verbindingen en ook 60 concrete matches die vorig jaar gemaakt zijn tussen bedrijven en lokale stichtingen tijdens ons Meet&Match LenteEvent.

Veel Arnhemse maatschappelijke organisaties hebben vraagstukken die we voorleggen aan het bedrijfsleven. De vragen zijn onderverdeeld in 6 thema’s en worden van tevoren gedeeld met de deelnemende organisaties. Wilt u ook uw maatschappelijke steentje bijdragen? Neem dan contact op met Mariska Perrier, Coordinator de Arnhemse Uitdaging via m.perrier@arnhemseuitdaging.nl

Entreeprijs € 0,-

Organisatie Kamer van Koophandel

Spreker(s) Robin de Haan, Jos Borsboom

Informatie
De Kamer van Koophandel geeft je een scala aan praktische voorbeelden en casussen rondom slimme:

 • producten
 • productie
 • verdienmodellen
 • en organisaties

Vergroot ook uw kansen met Smart Industry.

Entreeprijs € 5,-

Maximaal aantal deelnemers 50

Organisatie HAN Knowledgetour

Spreker(s) Drs. Frank Croes

Informatie

Bent u geïnteresseerd in de aanknopingspunten van de Circulaire Economie voor uw organisatie?

Dan biedt deze masterclass ongetwijfeld interessante inzichten die u verder kunnen brengen. Aan de hand van concrete voorbeelden krijgt u een beeld van de wijze waarop organisaties concreet invulling geven aan de transitie van lineaire naar circulaire waarde creatie. Afhankelijk van de wensen en het profiel van de bezoekers, kan nader worden stilgestaan bij casuïstiek in één of meer van de volgende thema’s

 • het vormgeven en implementeren van een nieuwe duurzaamheidsstrategie;  
 • de ontwikkeling van nieuwe business- en verdienmodellen;
 • het gebruik van energie, grond- en hulpstoffen;
 • de keuzes bij vormgeving en het (her)gebruik van materialen;
 • het verwaarden van reststromen;
 • lean management en een verduurzaming van bedrijfsprocessen;
 • de duurzame inzetbaarheid van medewerkers; kwaliteitsmanagement en (duurzaamheids)certificering;
 • fulfilment en de connectie met de klant;
 • de ontwikkeling van nieuwe serviceproposities op basis van lease en gebruik.

Entreeprijs € 0,-

Maximaal aantal deelnemers: 50

Organisatie HAN Knowledgetour

Spreker(s) Chantal Verburg

Informatie
Het komt je ongetwijfeld bekend voor: werkzaamheden die hoognodig opgepakt moeten worden, maar waarvoor de tijd of de mankracht ontbreekt. Een deeltijd/duaal student van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) kan dan uitkomst bieden.

Een deeltijd/duaal student combineert een hbo-bacheloropleiding met een baan, gaat een vaste dag of twee dagdelen per week naar school en is 3 á 4 dagen per week als volwaardig medewerker in dienst.

Wil jij weten of een duaal of deeltijd student iets voor je organisatie kan betekenen? Kom dan naar de Pitch van HAN employment

Entreeprijs  € 0,-

Maximaal aantal deelnemers 50

Organisatie ICR3ATE

Spreker(s) Manfred van der Voort

Informatie
Vraagt u zich af wat the Internet of Things precies is, zonder ervaring te hebben met de techniek achter het verbinden van ‘dingen’. Neem voor deze workshop zelf een laptop mee en ga, begeleid door Manfred van der Voort van ICR3ATE, zelf aan de slag met de techniek en mogelijkheden van IOT.

Entreeprijs € 5,-

Maximaal aantal deelnemers 10

Organisatie De Gelderlander, Gemeente Arnhem, OndernemerLIVE, de Arnhemse Uitdaging

Spreker(s) Raymond Reesink

Informatie
Een wervelende en prikkelende tafelsessie met verschillende discussies, prijsuitreikingen onder het genot van een hapje en een drankje.

Wie wordt de Arnhemse Ondernemer 2017, wie ontvangt het Arnhems Compliment? Hoe staat het er eigenlijk voor met het Arnhemse bedrijfsleven?

Interesse om hierbij aanwezig te zijn? Dit side-event is voor genodigden, maar geef je interesse aan. Wij houden je dan op de hoogte of je aanwezig kan zijn.

Entreeprijs € 0,-

Is de bijeenkomst van jouw interesse vol?

Voor elke bijeenkomst is een beperkt aantal plekken gereserveerd, maar bij voldoende animo bekijken we de mogelijkheden voor een extra sessie. Geef het dus altijd aan als je interesse hebt in het bijwonen van de bijeenkomst.

Heb jij interesse om een inhoudelijk programmaonderdeel aan OndernemerLIVE toe te voegen? Geef je dan op als deelnemer via de onderstaande button.

Deelnemen